4-april-2022

Beste allemaal,

Hierbij treft u onze eerste Nieuwsbrief Kavelaars aan.

Afgelopen dinsdagavond 22 maart was onze eerste mogelijkheid om één op één kennis te maken met met name de omwonenden. De opkomst was zeer goed voor deze inloopavond. Het was niet duidelijk gecommuniceerd dat het om een inloopavond ging, daarvoor onze verontschuldiging.

Door juist verschillende onderwerpen te verdelen over diverse tafels, wilde we eenieder de ruimte geven om in direct gesprek te gaan over zaken die voor hen interessant zijn. Er is uitleg gegeven over de eerste schetsen die ook op de site te vinden zijn. De schetsen dateren al van april 2021 en zijn nog geen ontwerp. Maar die schetsen laten wel goed ons idee, het belang en gedachten zien over het te realiseren “buurtschap”, die we samen met u proberen te realiseren. Het uiteindelijke ontwerp willen we graag SAMEN maken met zowel de buurt/huidige bewoners als met toekomstig bewoners.

Juist doordat we in gesprek konden gaan, hebben we met veel mensen voor het eerst een keer echt van gedachten kunnen wisselen, waarbij we al diverse opmerkingen ontvangen hebben wat zij graag zien en belangrijk vinden bij de vervolgstappen.

Naast huidige bewoners en toekomstig bewoners zijn ook de ideeën en gedachten van de gemeente, het SGE (Stedelijk Gebied Eindhoven) en de Provincie van belang. Daarnaast hebben we van doen met een mooie landelijke omgeving met groen, water en ecologische randvoorwaarden, die we graag meenemen in het plan. Er zijn dus ook nog veel vragen en openstaande punten, waardoor we dus ook nog geen ontwerp kunnen hebben. Dat zijn de volgende stappen die we graag willen nemen.

Onder andere in de Klankbordgroep willen we daarover verder praten met thema’s als Zorg en Wonen, Natuur en Ecologie, Verkeer en ontsluiting, Dorps bouwen, duurzaamheid enz. We zijn in elk geval erg blij dat we na de lange Corona-periode nu voor het eerst echt met mensen zelf konden praten en dat is heel anders dan “digitaal”.

We hopen u bij een vervolg weer te ontmoeten en wijzen nogmaals op onze site met daarin een eventuele aanmelding voor de Klankbordgroep en de enquête. Iedereen die zich al heeft aangemeld voor de Klankbordgroep zal spoedig een uitnodiging ontvangen voor de eerste bijeenkomst.

 

Vriendelijke groet namen ons Team,

Hilke Huysinga,

Ruben Ratgers,

Maarten Otten,

Martien Knoops.

 

Ga terug naar het overzicht